"אלכוהול מייצר תחושה בלתי פורמלית": הכירו את טרנד ‘בר מזיגת בירה’ במשרדים

תרבות שתיית אלכוהול הגיעה למשרדים גדולים וקטנים, ונראה שיש בצדה גם יתרונות המשפיעים על רווחת העובדים, הביצועים שלהם, התחושה הבלתי פורמלית ובכלל על האווירה במשרד. אולי זה הזמן המדויק לחשב מסלול מחדש ולהכניס בר מזיגת בירה למשרדים. יצאנו לבדוק על מה המהומה, חזרנו מופתעים.

חברת גוגל, פייסבוק וטוויטר, הן רק חלק מהחברות המפנקות שאמצו בחום אלכוהול במשרדי החברה. תופעת האלכוהול לרווחת העובדים תפסה תאוצה בכל רחבי העולם, מצד אחד חברות מעודדות את עובדיהן להישאר שעות נוספות ומאפשרות להם לסגור את היום עם כוס בירה מרעננת, ומצד שני שומרות על תדמית צעירה כיאה לחברות יצירתיות המובילות במשק. נראה שהכנסת אלכוהול תספק להם את שתי המטרות ואף יותר מכך – עובדים מרוצים ותדמית צעירה ונחשקת.

בירה חופשית לא רק במסגרת "האפי אוור"

הבירה המדוברת היא בהחלט לא רק במסגרת "הפי אוור", אז השולחנות בחדרי הישיבה מתמלאים בבקבוקי בירות וכיבוד עתיר קלוריות. כאן אנו מדברים על בר מזיגת בירה ממש כמו בבר השכונתי, עם חבית וברז מעוצב המתאים בקפידה למשרדים בכל סדר גודל (גם של 5 עובדים), המעוצבים בקפידה עם פופים ושילוב מרענן של צבעים. העובדים יוכלו למזוג לעצמם בירה צוננת ואיכותית בחופשיות ואפילו לארח בסטייל את אורחי המשרד, שוודאי יופתעו להחליף את הקפה המסורתי בכוס בירה מהחבית. אגב מדובר בסטייל מרשים שיכול להעצים פגישות עסקיות ולשבור את הקרח.

בירה בעבודה היא כבר לא מילה גסה, אבל מה אומרים המחקרים?

האווירה שנוצרת כששותים בירה יחד באמצע יום עבודה, היא הרבה פחות פורמלית, וכך קל יותר לעובדים להתיידד ולפתוח פגישות עסקיות מורכבות. גם מחקרים בהחלט לא מאכזבים בנושא, מחקר שפורסם במגזין Health day, מצא שעובדים ששותים אלכוהול תוך כדי עבודתם, הרבה יותר שמחים וחיוביים במהלך יום העבודה. מחקר נוסף של Jarosz et al שעסק במודעות וקוגניציה מצא שצריכת אלכוהול במקום העבודה מאפשרת לעובדים להיות יותר משוחררים, יצירתיים ולמצוא פתרונות טובים יותר לבעיות שונות. מה שבטוח, שתיית בירה באמצע יום העבודה מול הנוף האורבני היא לא מילה גסה, אלא משפרת את ביצועי העובדים ומוסיפה רעננות לחייהם.

גם תחושה ביתית ויחסים טובים יותר עם עמיתים עולים על הפרק

בנוסף ליצירתיות והחיוביות שעושה לנו האלכוהול, ארגונים שאמצו את טרנד האלכוהול במשרדים, יוצרים תחושה יותר ביתית, כמו פאב שכונתי קטן עם אווירה משפחתית שכיף לסגור בו את היום. גם היחסים הבין-אישיים טובים יותר ומחזקים את תחושת 'הביחד'. פרמטר זה נהדר לעובדים חדשים וגורם להם להשתלב ביתר קלות במקום העבודה ולייצר קשרים אישיים. בקיצור, עם בירה הכל נעשה זורם, קליל והאווירה משחררת את המציאות העמוסה.

הכירו את BeerBar שהופך עובדי הייטק 'לברמנים'

חברת BeerBar המתמחה בשיווק מערכות מזיגה חדשניות, הביאה את הבשורה לעולם העסקי ומתקינה בר מזיגה מרשים במשרדים ובבתים פרטיים. לדברי בעלי החברה אלון שניצקי "היה חשוב לנו להביא למשרדים את האיכות והטעם המשובח של בירה בחבית, ולכן אנו מספקים בר מזיגה מרשים, אספקת חביות של מגוון מותגי בירה ושירות טכני במידת הצורך". כך מספר לנו וממשיך; "אנו מספקים קו חלוקה של חביות לסוגים שונים של משרדים, מחברות ענק ועד משרדים קטנים על פי ביקוש. העובדים ממתינים שנביא טעמים חדשים ואספקה של בירה ושותים אותה כמו מים באמצע יום עבודה, זה נעשה ממש שגרתי, כמו לשתות קפה" כך מסכם.

בר מזיגה הוא בהחלט פתרון לא רק יצירתי, אלא גם נוח מאוד. במקום לגזול מקום במקרר ולמלא אותו בבקבוקים, פשוט מוזגים בירה סופר מרעננת ופי אלף יותר טעימה מבקבוק לכוסות בירה מעוצבות ומגישים לאורחים או סתם שותים באמצע היום כדי להתרענן מהלחץ.

רוצים גם להיכנס לקצב ולהתחדש בבר מזיגה יוקרתי? השאירו פרטים ונדבר >>> 

צור איתנו קשר עוד היום