הודעות מיוחדות כאן

התאמת סוג הבירה לסוג המזון שאתם אוכלים

שתפו:

בירה, כמו יין, יכולה לשדרג את חוויית האכילה בצורה משמעותית בתנאי שהיא מותאמת בצורה נכונה לסוג המזון כמובן. השילוב הנכון בין סוג הבירה לסוג המזון הנכון מבליט את מורכבותה של הבירה ומעשיר את טעמי המנה. התאמת סוג הבירה לאוכל יכולה להפוך כל ארוחה פשוטה לחוויה קולינרית מיוחדת. במאמר, נציג כמה מהשילובים הקלאסיים והמרתקים ביותר שיעזרו לכם ליהנות מהאוכל והבירה בצורה מקסימלית.

לאגר ופילסנר – השותפים המושלמים למנות קלות

בירות מסוג לאגר ופילסנר, הן הבחירה המושלמת למנות קלות כמו סלטים ודגים מאחר והן מאופיינות בטעמים קלים ורעננים. הבירות האלו בעלות טעם קריספי ומרענן שמחמיא מאוד לטעמים העדינים של מנות קלות ואינו משתלט עליהן.
למשל, אם תכינו פילה דג צלוי עם ירקות קלויים תוכלו לשלב אותו עם פילסנר קליל, כך שהמרקם (הכמעט דמוי סודה) של הבירה יחמיא למנה ושילוב הטעמים יהיה מאוזן. 

בירה חיטה – שילוב מעולה עם מאכלים חמצמצים ומתובלים

בירות חיטה בעלות חמיצות קלה, לכן הן מתאימות בצורה טובה למאכלים המכילים תבלינים חזקים או מרכיבים חמצמצים. בירות חיטה יהיו מעולות למנות כמו סלטים עם רוטב לימון, עוף בתבלינים, ומנות דגים חמצמצות כמו סביצ'ה מאחר והן מייצרות ניגוד טעמים נעים ובכך משדרות את המנות. הן גם ישתלבו מצוין עם מאכלים מתוקים-חמצמצים, כמו קינוחים על בסיס פירות יער או עוגות גבינה קלות.

בירה אייל – מתאימה למנות בשר עשירות

בירות אייל, ובמיוחד סוגי האייל הכהים יותר כמו פורטר וסטאוט, מעולות למנות בשריות עשירות. בירה סטאוט למשל היא בעלת טעמים קלויים ושוקולדיים ובכך יכולה להעצים את הטעמים של בשר צלוי, כמו סטייק או צלעות. בנוסף היא מתאימה בצורה מדהימה למנות על בסיס שוקולד או קפה, מה שהופך אותה לבחירה נהדרת לקינוחים כמו עוגת שוקולד מריר.

בירה IPA – בחירה נועזת למנות חריפות

בירות IPA, או בשמן המלא – India Pale Ale, משתלבות בצורה טובה עם מנות חריפות ומתובלות  בזכות הטעם המריר שלהן והניחוחות הפירותיים שלהן. החריפות של המאכלים מקבלת הדגשה נוספת בזכות הטעמים החזקים של ה-IPA, בנוסף לכך הבירה גם מרככת את החום של התבלינים. מנות ששוה לשלב עם בירה IPA חזקה הן מנות כמו טאקו עם סלסה חריפה, כנפיים חריפות או מנות קארי הודיות.

בירות חמוצות – שילוב טבעי למנות פירותיות ומתוקות

בירות כמו בירה למביק או בירה גוזה, הן בעלות טעם חמצמץ ולעיתים אף פירותי שמצוין בשילוב עם מנות מתוקות או פירותיות מאחר ונוצר איזון טעמים מושלם בין החמיצות למתיקות. מנות שתוכלו לשלב איתן את הבירות האלו בצורה טובה הן מנות כמו קינוחים על בסיס פירות כמו טארט פירות, עוגת לימון או קוקטיילים עם פירות הדר. בנוסף, הן יכולות להוות ניגודיות מעניינת בשילוב עם גבינות עשירות כמו גבינת עזים או גבינות כחולות.

לסיכום, התאמת סוג הבירה לאוכל היא אומנות בפני עצמה, המאפשרת לחוות את הבירה ואת האוכל בצורה חדשה ומרתקת ואפשר לכתוב על הנושא הזה רבות. בחירת הבירה הנכונה תעצים את הטעמים של המנות השונות ותהפוך כל ארוחה לחוויה קולינרית של ממש.
והחדשות הטובות? הן שאין צורך להיות מומחה גדול כדי להתחיל, כל מה שצריך זה פתיחות מחשבתית ואימון בשילובים שונים עד שתמצאו את השילוב המושלם עבורכם.
שיהיה בתיאבון 😉 

אודות בירבר

BeerBar (ביר בר) קיימת למעלה מ-10 שנים בתחום הברים והאירועים, מספקת שירותים למגזר הפרטי, חברות, תערוכות אירועים עסקיים ועוד…

מאמרים אחרונים

עגלת הקניות0
אין מוצרים בעגלה.
המשך קניות
0