קפה קר בכבישה קרה, או בשמו הלועזי Cold Brew, הוא לא סתם קפה שהתקרר. מדובר בשיטת חליטה ייחודית שכבשה את עולם הקפה בשנים האחרונות, בזכות הטעם העדין, החלק והמרענן שהיא מציעה.
בשונה מקפה שחור רגיל, המוכן באמצעות מים חמים, Cold Brew מופק על ידי השריית פולי קפה טחונים במים קרים למשך שעות ארוכות, בדרך כלל בין 12 ל-24 שעות. תהליך איטי זה מאפשר חילוץ מבוקר ועָדִין של חומרי טעם וריח מהפולים, ויוצר משקה קפה בעל מאפיינים ייחודיים:
טעם חלק ועגול: ההשריה במים קרים מונעת את שחרורם של שמנים וחומצות שומן שגורמים למרירות וחמיצות בקפה שחור רגיל. התוצאה היא משקה קפה מתקתק יותר, בעל מרקם חלק ונעים לחך.
חומציות נמוכה: Cold Brew מכיל כ-60% פחות חומצה מקפה שחור רגיל, מה שהופך אותו לבחירה אידיאלית עבור אנשים בעלי קיבה רגישה.
טעמים מורכבים: החילוץ האיטי מאפשר לטעמים פירותיים, שוקולדיים ואגוזיים עדינים לבוא לידי ביטוי, ויוצר חווית קפה עשירה ומגוונת.
יתרונות נוספים:
- נוחות: ניתן להכין כמות גדולה של Cold Brew מראש ולשמור במקרר עד שבועיים.
- ורסטיליות: Cold Brew טעים בפני עצמו, עם קרח, חלב או משקה צמחי, ואף משמש כבסיס לקוקטיילים מרעננים.
- בריאות: מחקרים מראים ש-Cold Brew עשיר בנוגדי חמצון, שעשויים להגן מפני מחלות לב וסרטן.
איך מכינים Cold Brew בבית?
הכנת Cold Brew היא פשוטה להפליא ואינה דורשת ציוד מיוחד. כל מה שצריך הוא:
- פולי קפה טחונים גס (מומלץ להשתמש ביחס של 1:8 קפה למים)
- מים קרים מסוננים
- כלי אטום (כגון צנצנת זכוכית)
- פילטר (כגון בד חיתול או פילטר קפה)
מערבבים את הקפה הטחון עם המים הקרים בכלי האטום, סוגרים היטב ומניחים במקרר למשך 12-24 שעות. לאחר מכן, מסננים את הקפה דרך הפילטר ומגישים קר.
אז בפעם הבאה שאתם מחפשים דרך חדשה ליהנות מקפה, נסו את ה-Cold Brew. ייתכן ותגלו את המשקה האהוב עליכם לקיץ!