הודעות מיוחדות כאן

קפה קר בכבישה קרה: טרנד מרענן שכובש את העולם

שתפו:

בשנים האחרונות, לצד האספרסו הקלאסי והקפוצ'ינו המוקצף, צץ לו טרנד חדש ומרענן: קפה קר בכבישה קרה, או בשמו הלועזי Cold Brew. שיטה זו, בה משרים פולי קפה טחונים במים קרים למשך שעות ארוכות, יוצרת משקה קפה ייחודי בטעמו ובמרקמו, שונה לחלוטין מקפה שחור שהתקרר או מאייס קפה.

הסוד בקפה קר

אז מה בעצם הסוד של הקפה הקר בכבישה קרה? התשובה טמונה בתהליך ההכנה הארוך והאיטי. בניגוד לחליטה במים חמים, בה מתרחש תהליך חילוץ מהיר ועוצמתי של חומרי טעם וריח, ההשריה במים קרים מאפשרת חילוץ עדין ומבוקר. התוצאה היא משקה קפה חלק ועגול, בעל מתיקות עדינה ורמת חומציות נמוכה משמעותית מקפה שחור רגיל.

יתרון נוסף של קפה קר בכבישה קרה הוא טעמו העשיר והמורכב. בזכות החילוץ האיטי, טעמים פירותיים ועשבוניים עדינים, שלא תמיד באים לידי ביטוי בחליטה חמה, מקבלים במה ויוצרים חווית קפה מעניינת ומגוונת.

הכנת קפה קר בכבישה קרה היא פשוטה למדי ואינה דורשת ציוד מיוחד. כל מה שצריך הוא פולי קפה טחונים גס, מים קרים וכלי אטום. את הקפה משרים במים למשך 12-24 שעות, מסננים ומגישים קר, עם קרח או בלעדיו. ניתן לשמור את הקפה המוכן במקרר עד שבועיים, כך שזוהי דרך מצוינת להכין כמות גדולה מראש וליהנות מקפה קר וטעים בכל עת.

קפה קר בכבישה קרה הוא משקה ורסטילי שניתן להגיש במגוון דרכים. הוא טעים בפני עצמו, עם תוספת של חלב או משקה צמחי, ואף משמש כבסיס לקוקטיילים מרעננים. אז בפעם הבאה שאתם מחפשים דרך חדשה ליהנות מקפה, נסו את הקפה הקר בכבישה קרה – ייתכן ותגלו את המשקה האהוב עליכם לקיץ!

אודות בירבר

BeerBar (ביר בר) קיימת למעלה מ-10 שנים בתחום הברים והאירועים, מספקת שירותים למגזר הפרטי, חברות, תערוכות אירועים עסקיים ועוד…

מאמרים אחרונים

עגלת הקניות0
אין מוצרים בעגלה.
המשך קניות
0