בירה שפירא

שפירא היא הרבה יותר ממותג בירה – היא סיפור משפחתי, ירושלמי, ישראלי עד העצם. זוהי אחת מבירות הקראפט הראשונות והאהובות בארץ, שנולדה מתוך אהבה עמוקה לבישול, לאיכות, ולחיבור בין אנשים. בירה עם זהות ברורה, שמביאה את הסגנון האמריקאי־אירופאי ישר לתוך הצלחת המקומית.

המבשלה הוקמה בשנת 2012 על ידי האחים איתי ודניאל שפירא, שנולדו וגדלו בירושלים, והחליטו להכניס לעיר בירה חדשה – תרתי משמע. עם רקע בחו"ל, ידע בייצור בירה, ותשוקה אמיתית לטעם, הם הפכו חלום מקומי למותג ארצי עם קהילה נאמנה, טעם חד ומסר ברור: בירה טובה לא חייבת להיות מיובאת.

המבשלה בה מיוצרת הבירה פועלת כמבשלת קראפט – כלומר, ייצור בקנה מידה קטן יחסית, תוך שימת דגש על תהליך, חומרי גלם מובחרים, והתנסות בסגנונות מגוונים. אין כאן קווים תעשייתיים עצומים – כל בירה היא תוצאה של מחשבה, ניסיון ויצירתיות.

המותג מציע מגוון בירות קבועות, כל אחת עם אישיות ברורה:

  • Pale Ale – הבירה המזוהה ביותר עם שפירא. בהירה, מרירה במידה, ארומטית ונעימה לשתייה.
  • IPA – עשירה בטעמי כשות, הדרים, גוף בינוני ונוכחות מורגשת.
  • Wheat (חיטה) – בירת חיטה רכה עם ארומה פירותית קלילה וגוף מרענן.
  • לאגר – גרסה בווארית-בהירה של לאגר, גרסה נקייה מאוזן וקלילה ביותר לשתייה. 
  • לצד בירות עונתיות מיוחדות כמו Barley Wine, Double IPA ומהדורות ניסיוניות נועזות.
    מה שמייחד את שפירא הוא לא רק הבירה, אלא הגישה. מדובר במותג עצמאי שלא נכנע לטרנדים – אלא יוצר אותם. הוא שומר על שפה עיצובית ייחודית, עם תוויות מאוירות, צבעוניות ונגישה – שמתכתבת עם האופי הירושלמי־קצת־בועט של המבשלה. גם הפאבים ואירועי הבירה שהמבשלה מארחת ברחבי הארץ תורמים לתחושת הקהילה סביב המותג.

שפירא חרתה על דגלה ערכים של אומנות בישול, שקיפות, ומקצועיות, לצד תחושת הומור ואהבה למקום. היא מזוהה עם קהל איכותי, חובבי בירה אמיתיים שמעריכים גוף, טעם ודיוק – אבל גם עם אנשים שפשוט רוצים לשתות משהו טוב, מקומי, אמיתי.

גם ברמה התרבותית, שפירא הפכה לסמל לבירה ישראלית חכמה – לא כזו שמתחנפת, אלא כזו שמכבדת את מי ששותה אותה. בירה של מביני עניין, של יצירתיות, של ערבוב בין תרבויות – ממש כמו ירושלים עצמה.